Трамп зустрінеться з лідерами країн НАТО в травні

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Результатом стала домовленість про зустріч із лідерами НАТО в Європі.

Президент США Дональд Трамп погодився зустрітися з лідерами країн НАТО в Європі на саміті Альянсу в травні в Брюсселі.

Про це йшлося під час телефонної розмови Трампа з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє сайт Альянсу, передає «Слово і Діло».

В АП готуються до зустрічі Порошенка і ТрампаЗаступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв розповів про підготовку до зустрічі Трампа і Порошенко.

«Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів із президентом США Дональдом Трампом у неділю ввечері телефонну розмову, під час якої вони підтвердили важливість Альянсу в цей неспокійний час», – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що сторони обговорили прогрес у боротьбі проти тероризму та оборонних витратах НАТО, а також наголосили на потребі продовження зусиль, щоб забезпечити справедливий розподіл витрат між усіма союзниками.

Як відомо, під час виборчої кампанії Дональд Трамп виступав з критикою Північноатлантичного альянсу, зокрема щодо недостатнього фінансування європейськими союзниками сфери оборони.

Нагадаємо, в лютому віце-президент США Майк Пенс здійснить поїздку до Брюсселя, штаб-квартири НАТО, головного офісу Європейського Союзу, а також до Мюнхена на конференцію з безпеки.

Нагадаємо, Трамп обговорив зі Столтенбергом ситуацію на Донбасі.

Раніше американський суд призупинив дію міграційного указу Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: