Україна запустить потяг з Ужгорода до словацького Кошице

Читать на русском
Уже пішов процес запуску маршрутів із Волині на Холм, з Мукачево – в Будапешт, з Ужгорода – в Кошице.

Серед планів розвитку міжнародного залізничного сполучення на найближчу перспективу – запуск поїзда за маршрутом Ужгород-Кошице (Словаччина).

Про це в інтерв'ю «Європейській правді» повідомив голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк, передає «Слово і Діло».

«Ми – я маю на увазі, звичайно, не міграційну службу, а Україну – запустили потяг Київ-Перемишль із контролем під час руху. Заповнення поїзда, до речі, відмінне, наскільки мені відомо. І це лише початок: вже пішов процес запуску маршрутів із Волині на Холм, з Мукачево – в Будапешт, з Ужгорода – в Кошице», – розповів чиновник.

Українці отримали можливість швидко дістатися Праги за 15 євроАвтобус відправлятиметься з Мукачева о 23:00, з Ужгорода – о 00:20. Зворотній рейс із Кошице стартує о 5:00.

Раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури має намір запустити новий потяг до Словаччини, однак не уточнювалося, до якого саме міста. «Розглядаємо напрямок на Словаччину», – заявив на початку року очільник відомства Володимир Омелян.

Також «Укрзалізниця» планує запустити пасажирські поїзди в Австрію та Болгарію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: