На в'їзді до США можуть почати просити паролі від соцмереж

Читать на русском
У людей, які в'їжджають в США, можуть запитувати паролі від облікових записів в соціальних мережах.

Міністр національної безпеки США Джон Келлі не виключає, що США можуть почати питати у тих, хто в'їжджає в країну, паролі від соціальних мереж для посилення контролю за тими, хто прибуває.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Келлі стверджує, що даний крок зможе допомогти виявити людей, які, ймовірно, несуть загрозу безпеці країни. За словами міністра, відповідну функцію збору даних, можливо, візьмуть на себе американські посольства в країнах, де будуть видаватися візи і дозволи на в'їзд. В першу чергу, нововведення може торкнутися громадян семи держав, щодо яких американський президент Дональд Трамп раніше підписав міграційний указ.

«Дуже важко забезпечити надійну перевірку людей в цих країнах. Якщо ж вони в'їжджають (в США), ми хочемо запитати їх, які сайти вони відвідують, і запросити паролі. Таким чином, ми зможемо зрозуміти, що люди роблять в інтернеті», - зазначив Келлі, додавши, що тим, хто відмовиться від надання інформації, може бути відмовлено в дозволі на в'їзд. «Якщо вони дійсно хочуть приїхати в Америку, то підуть на співпрацю. Якщо немає, тоді - хто наступний?»- Сказав міністр нацбезпеки.

При цьому керівник відомства зазначив, що остаточне рішення про введення цього заходу поки не ухвалене, попередивши при цьому, що озвучив лише наявні у нього з цього приводу думки, а не офіційні урядові ініціативи.

Нагадаємо, міністерство юстиції США виступило на підтримку міграційного указу президента Дональда Трампа і закликало апеляційний суд відновити його дію в інтересах національної безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: