Від «Першого національного» до ВВС: в Україні запустили суспільне мовлення

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко в прямому ефірі «Першого національного» підписав закон про суспільне телебачення і радіомовлення.

Як повідомляє «Слово і Діло», в ході презентації суспільного мовлення, прямо в ефірі, був змінений логотип «Першого національного телеканалу».

Про те, що змінилася не тільки обкладинка, а й суть каналу, говорять і в самому «Першому національному». «Це абсолютно новий формат медіа, який сповідує європейські цінності і працює за європейськими стандартами. 7-го квітня вся країна стане свідком перетворення державного телерадіомовлення в суспільне», – зазначають телевізійники.

«Зараз ми починаємо дуже цікаву, дуже обнадійливу дорогу від «Першого національного» до «ВВС». Я дуже сподіваюся, що і новини будуть об'єктивними і цікавими, і буде багато професіоналізму», – заявив у свою чергу Президент Порошенко.

Глава держави додав, що готовий зробити більше для того, щоб позбавити суспільне мовлення будь-якого політичного впливу. Зокрема, він не виключив, що направить до парламенту пропозицію щодо того, щоб керівництво відповідних ЗМІ формувалося тільки громадськими організаціями та журналістами.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про суспільне теле- і радіомовлення 19 березня. Згідно з одним із пунктів документа, представників Наглядової ради громадських ЗМІ будуть делегувати парламентські фракції, причому без узгодження з профільним комітетом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: