Климпуш-Цинцадзе не встигла запустити моніторинг виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Читать на русском

Віце-прем’єр-міністр із питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе не впоралася з обіцянкою запустити в 2016 році систему моніторингу виконання Україною зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС.
Іванна Климпуш-ЦинцадзеФото: day.kyiv.ua

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе не змогла протягом 2016 року запустити систему моніторингу виконання Україною зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію з Євросоюзом.

Запустити до кінця минулого року інтерактивну систему, що дозволила б усім охочим дізнаватися про перебіг виконання відповідних зобов’язань, віце-прем’єр пообіцяла 23 серпня, нагадує «Слово і Діло».

У вересні того ж року вона підтвердила намір представити систему до Нового року, а 22 грудня уточнила, що робота над нею триває.

Однак коли «Слово і Діло» направило відповідний запит до Кабінету міністрів, 18 січня 2017 року йому відповіли, що для цього уряд має ухвалити відповідну постанову, проект якої лише планують розробити в першому кварталі поточного року.

За кілька днів портал уточнив інформацію безпосередньо в офісу Климпуш-Цинцадзе, де йому зазначили, що відкрита електронна система моніторингу виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС створена, але не запущена офіційно: триває робота над відповідними нормативно-правовими документами, а також збором інформації в міністерствах і відомствах для змістового наповнення системи. Про необхідність її повноцінного запуску пізніше заявила й народний депутат Марія Іонова.

Загалом в активі Климпуш-Цинцадзе 4 виконаних обіцянки з 9. Вже два зобов’язання віце-прем’єр провалила. Переглянути рейтинг відповідальності членів українського уряду можна за посиланням.

Климпуш-Цинцадзе не запустила систему мониторинга обязательств Украины перед ЕСSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: