«Укроборонпром» домовився з поляками про виробництво зенітно-ракетної техніки

Читать на русском
Укроборонпром остаточно визначив курс переходу на міжнародні стандарти, тому розроблятиме нові зразки озброєння саме з компаніями країн-членів НАТО.

ДК «Укроборонпром» і польська компанія WB Electronics S.A. 22 грудня 2016 року підписали Угоду про співпрацю в галузі створення нових зразків зенітної та зенітної-ракетної техніки відповідно до умов ведення сучасної війни.

З української сторони безпосередніми учасниками співпраці стали ДП «Спецтехноекспорт» і ДАХК «Артем», які входять до складу ДК, передає «Слово і Діло».

«Досвід і можливості польських партнерів є важливими для нас і подальшого розвитку українського ОПК. «Укроборонпром» остаточно визначив курс переходу на міжнародні стандарти, тому ми раді розробляти нові зразки озброєння саме з компанією країни-члена НАТО», – заявив заступник генерального директора з авіабудування та виробництва ДК Володимир Коробов.

Україна успішно провела випробування вітчизняних засобів ППО – МуженкоВипробування засобів протиповітряної оборони українського виробництва, які зараз здійснюють Збройні сили України, показують гідні результати.

Польська сторона, своєю чергою, відзначила високий рівень компетенції українських фахівців у галузі протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що Україна закупила станції радіоелектронної боротьби (РЕБ) в країнах Європи, а розробка аналогічних вітчизняних засобів уже завершена й перші системи поставлені на озброєння.

Раніше керівництво ДП «Львівський бронетанковий завод» і ДП «Укрінмаш», що входять до складу ДК «Укроборонпром», обговорили умови подальшої співпраці з польським постачальником сертифікованої бронесталі Huta Stali Jakościowych S.A.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: