Операція «Ліквідація»: вбивство «Гіві» – не останнє в списку РФ

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

«Гіві» був досить розпіареним, але його вплив безпосередньо в «ДНР» не був вагомим.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи повідомлення про вбивство терориста «ДНР» із позивним «Гіві».

«Гіві» був скоріше піар-персонажем, але не персоною, яка впливала на ухвалення важливих рішень. Низка ліквідацій бойовиків і такого роду персонажів дає підстави говорити про те, що російська сторона має намір врегулювати ситуацію в самому «ДНР» та знизити градус конфлікту. Такі персонажі, що, як би це не звучало, мають серед «своїх» авторитет, могли б зашкодити цьому процесу», – розмірковує експерт.

Ліквідація персонажів на кшталт «Гіві» – це сигнал іншим сепаратистам про те, що буде з ними, якщо вони продовжуватимуть гнути свою лінію, яка розходиться з планами РФ.

Хто буде наступним, передбачити складно. Але, на думку експерта, щодо Захарченка, напевно, поки питання не стоїть.

«Захарченко все ж більше позиціонується як ставленик Москви, на відміну від «Гіві» чи того ж «Мотороли». Незважаючи на гучні заяви Захарченка, його рішення лягають досить рівною лінією та відповідають баченню РФ», – підкреслив він.

Політолог припустив, що цілком можлива ліквідація інших персонажів, які не настільки відомі широкому загалу, але мають певну вагу серед сепаратистів.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року в ліфті житлового будинку в Донецьку загинув бойовик «ДНР» Арсеній Павлов на прізвисько «Моторола». В січні 2017 року помер перший ватажок терористів «ЛНР» Валерій Болотов. Кремль свою причетність до подій заперечує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: