Новий голова Нацполіції: кому Аваков хоче доручити відомство?

Читать на русском
Микола Хавронюкексперт з питань корупції

Результати конкурсу особливо не здивували, оскільки було зрозуміло, що потрібна людина із системи, яку міністр знає особисто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор із наукового розвитку Центру політико-правових реформ Микола Хавронюк, оцінюючи результати конкурсу на посаду голови Нацполіції України, згідно з якими переможцем став Сергій Князєв.

«Арсен Аваков заявив, що хоче працювати з усіма трьома кандидатами, тому, можливо, всім будуть запропоновані посади. Сергій Князєв є представником «старої гвардії». В цій ситуації залишається лише довіритися конкурсній комісії. Річ у тім, що Аваков мав право не проводити конкурс і подати ту кандидатуру, яка його задовольняла. Можливо, це була спроба погратися в демократа, щоб продемонструвати, що він може враховувати побажання громадськості», – розмірковує експерт.

Загалом, на його думку, правоохоронна система потребує зараз нових людей, хоча з так званої «старої гвардії» варто залишити тих, чия репутація не була заплямована за роки роботи й хто дійсно поважає інституційні традиції. Але таких у новій поліції значна меншість.

«Безперечно, долучати іноземців доцільно, але тих, хто має навички, знання, що відповідають нашому прагненню до прогресу. Деканоїдзе певною мірою відповідала цим вимогам. Але чи багато таких кандидатів?», – зауважив Микола Хавронюк.

Хто боровся за крісло голови української Нацполіції«Слово і Діло» створило інфографіку про трьох фіналістів конкурсу на посаду керівника Нацполіції України.

Деякі відкриті джерела, зоерема bihus.info, вже оприлюднили деякі факти біографії нового голови Нацполіції, які викликають певні підозри. Сергій Князєв дійсно все життя працював на державній службі в правоохоронних органах у різних областях, однак, за дивним збігом обставин, його дружина Вікторія Князєва неодноразово ставала власницею автомобілів, земельних ділянок, квартир площею в 100 квадратних метрів, вартість яких, за деякими оцінками, сягає близько $68 тис. При цьому, згідно з даними реєстру юридичних осіб, Вікторія Князєва ніколи бізнесом не займалася.

Чи були відомі конкурсній комісії ці факти, чи вони відкрилися після того, як комісія проголосувала? Чи був цей конкурс фіктивним? Питання залишаються відкритими.

Якою була трійка фіналістів конкурсу на посаду голови Нацполіції України, «Слово і Діло» повідомляло в матеріалі «Хто боровся за крісло голови української Нацполіції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: