Хто боровся за крісло голови української Нацполіції

Читать на русском

Вчора, 7 лютого, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обрав кандидатуру Сергія Князєва, яку він рекомендує призначити на посаду голови Національної поліції. Але «Слово і Діло» вирішило створити інфографіку про всіх трьох фіналістів конкурсу на посаду керівника Нацполіції України.

Так, імовірними кандидатами на перемогу в конкурсі були Сергій Князєв і Костянтин Бушуєв. Князєв працює в органах внутрішніх справ із 1992 року, він є генералом поліції III рангу. Наразі обіймає посаду голови Департаменту карного розшуку Нацполіції, а в 2008 році був головою Управління карного розшуку ГУМВС України в Київській області.

Новий голова Нацполіції України: хто ним стане?Незважаючи на оголошений конкурс на голову Національної поліції, очолити відомство може людина «з системи» – відданий Авакову кадр Сергій Князєв. Що відбувається навколо цього призначення, розповідає журналіст Максим Кречетов.

Своєю чергою, Бушуєв працює в органах внутрішніх справ із 1995 року, є полковником поліції. Наразі працює заступником голови Нацполіції. В 2015 році брав участь в АТО на сході України.

Темною конячкою конкурсу був юрист Андрій Вишневський. Він має дві вищих освіти – біологічну та юридичну. Наразі обіймає посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги. Також із 2008 року року він працював заступником начальника Головного управління державної служби України з правової роботи, міжнародного співробітництва та модернізації державної служби, а в 2011 році – директором Центру правової реформи та законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України.

Нагадаємо, раніше головний поліцейський Києва Андрій Крищенко відмовився від участі в конкурсі на посаду голови Нацполіції. Слідом за ним так само вчинив заступник голови Нацполіції Вадим Троян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: