США готуються до інформаційної війни з РФ – The Daily Beast

Читать на русском
Операція, яку міжвідомчий офіс почне пізніше цього року, стане першим централізованим інформаційним ударом по РФ із 1990-х років.

США готуються до інформаційної війни з Росією. Вже виділено 160 мільйонів доларів на боротьбу з Москвою.

Про це пише оглядач Тім Мак у статті «США готуються до інформаційної війни з Росією» для The Daily Beast, передає «Слово і Діло».

Мак згадав, що влада США виділяє гроші на діяльність Центру глобальної взаємодії, спрямовану на інформаційну війну з Росією. Виділені гроші витрачатимуться на боротьбу з недостовірною інформацію, яка розповсюджується Росією щодо України. Проект планують реалізувати протягом двох років.

За інформацією оглядача, відповідь Конгресу ворогам Америки, як правило, набуває форми санкцій – цільового тиску на економічне здоров'я противника. Протидія пропаганді та інформаційній війні – більш абстрактна та складна, й часто проходить непомітно.

Операція, яку міжвідомчий офіс почне пізніше цього року, стане першим централізованим ударом по росіянах із 1990-х, коли холодна війна, здавалося, залишила таку контрпропаганду позаду. GEC відслідковуватиме іноземні пропагандистські кампанії, аналізуватиме їхню тактику, й протистоятиме їм за допомогою низки грантів для зарубіжних журналістів, громадських організацій і приватних компаній.

Раніше в Росії затвердили нову доктрину інформаційної безпеки.

Нагадаємо, стала відома дата підписання Трампом указу про кібербезпеку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: