Кабмін продовжив програму «теплих» кредитів – Зубко

Читать на русском
З моменту старту програми на впровадження енергоефективних заходів видано понад 163 тис. кредитів на суму 2,7 млрд грн, якими скористалися громадяни, ОСББ та ЖБК.

Уряд продовжив дію програми «теплих» кредитів у 2017 році й удосконалив її процедуру, передбачивши загальний обсяг фінансування на суму понад 400 млн грн.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

«Ми не лише продовжили програму на 2017 рік, а й удосконалили процедуру надання кредитів, посилили контроль за впровадженням енергоефективних заходів та використанням коштів, передбачили систему моніторингу ефективності виконання програми», – зазначив він.

За його словами, середня економія теплової енергії від впровадження енергоефективних заходів за програмою, яку застосували ОСББ і ЖБК, склала:

– при термомодернізації стін – 24%; – при облаштуванні індивідуальних теплових пунктів – 10%; – при встановленні енергоефективних склопрозорих конструкцій у місцях загального користування – 14%;

Крім того, зафіксована суттєва економія електроенергії на освітлення місць загального користування (71%).

«Сьогодні 95% ОСББ/ЖБК готові взяти участь у програмі повторно. Адже 81% опитаних відзначили підвищення комфортності власних будинків. Щодо приватних домогосподарств, то кожна сім'я, яка взяла участь у програмі, завдяки встановленню вікон, заміні застарілих газових котлів, утепленню стін в одноквартирних будинках зменшила споживання газу від 16 до 43%, а після заміни вікон, радіаторів у квартирах багатоквартирних будинків – заощадила до 24% тепла», – зазначив Зубко.

Що таке «теплі» кредити та як їх отримати?В Україні поновлено реалізацію програми так званих теплих кредитів. Слово і Діло вирішило нагадати, хто і як саме може ними скористатися.

З моменту старту програми на впровадження енергоефективних заходів видано понад 163 тис. кредитів на суму 2,7 млрд грн, якими скористалися громадяни, ОСББ та ЖБК.

Нагадаємо, що банки, які беруть участь у державній програмі часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію й підвищення енергоефективності в житловому секторі України з 2014 року до кінця 2016 року, видали населенню «теплих» кредитів на загальну суму понад 2,7 млрд грн.

Також уряд може виділити з передбачених проектом Бюджету-2017 у Фонді енергоефективності додаткових 400 млн грн на «теплі» кредити.

«Слово і Діло» зафіксувало 58 обіцянок віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, 25 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 43%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: