Уряд готовий виділити на «теплі» кредити ще 400 мільйонів гривень

Читать на русском
Якщо парламент проголосує за створення Фонду енергоефективності, то відразу відкриється можливість поповнення цього Фонду на 100 млн євро з боку Європейської комісії.

Уряд може виділити з передбачених проектом Бюджету-2017 у Фонді енергоефективності додаткових 400 млн грн на «теплі» кредити.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками громадськості, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

«Ми дійсно розділили 800 мільйонів на 400 й 400. Ми сподіваємося, що Фонд енергоефективності з'явиться, парламент його підтримає. І тут відразу в нас відкриється можливість – ще до 100 мільйонів євро Європейська комісія наповнить цей Фонд. Єдина умова – щоб ми разом розробили цей законопроект. Так, в принципі, й зроблено зараз», – зазначив глава уряду.

«Якщо, не дай бог, немає, то ці 400 мільйонів будуть перенесені на виплату «теплих» кредитів», – повідомив прем'єр.

Він зазначив, що з ініціативи уряду ця програма була двічі продовжена. «Вважаю, що її й далі потрібно підтримувати. Вона у фокусі», – зазначив Володимир Гройсман.

Що таке «теплі» кредити та як їх отримати?В Україні поновлено реалізацію програми так званих теплих кредитів. Слово і Діло вирішило нагадати, хто і як саме може ними скористатися.

«Якщо 400 мільйонів – це перший квартал, якщо 800 – це півріччя, то за результатами півріччя ми маємо виробити програму продовження цього кредитування», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, уряд України 6 жовтня 2016 року поновив дію програми з енергоефективності – придбання енергоефективних матеріалів та устаткування з частковим відшкодуванням залучених кредитних коштів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України припинив реалізацію програми з відшкодування 30% витрат на матеріали для підвищення енергоефективності квартир і приватних будинків у липні цього року. Причиною цього рішення став несподівано високий попит на підпрограму з боку населення, задоволення якого потребувало додаткових витрат із Бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: