Жити як Ляшко: яку нерухомість за кордоном можна купити за 15 мільйонів

Читать на русском

Оприлюднення та загальний доступ до електронних декларацій вітчизняних політиків не припиняє постачати простим українцям свіжі приводи для роздумів та обговорень. Ще один такий днями підкинув лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, що 20 січня купив у селі Козин під Києвом дві земельні ділянки й будинок загальною вартістю 15 млн грн.

Ця вражаюча (хоча далеко не рекордна сума) витрачена на житло найвідомішим у країні «борцем проти олігархів», шокувала простих громадян. Між тим «Слово і Діло» вирішило дізнатися, що на ці ж самі гроші можна було би придбати за кордоном – у країнах Європи та сусідній Росії.

Промоніторивши ринок житла в зазначених країнах, портал з’ясував, що за кошти, еквівалентні 15 млн грн, у Росії можна купити 715-метровий будинок у підмосковному Льяловому, в Латвії – особняк на 477 кв. м у Ризі, в Чехії – 250-метровий дім на околиці Праги. В Німеччині за ці ж кошти можна стати власником триповерхового будинку площею 480 кв. м на березі Боденського озера в Констанці, в Італії – скромних апартаментів площею 80 кв. м, зате в самій Венеції. А в турецькій Аланії чи іспанській Малазі за 510 тис. євро можна купити вілли площею 260 та 350 кв. м відповідно. Природно, що разом із кожним із перелічених будинків продаються й земельні ділянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: