У Румунії на антиурядові протести вийшли 140 тисяч людей

Читать на русском
У центрі Бухареста на Площі Перемоги зібралися понад 30 тисяч людей, кількість учасників антикорупційного протесту зростає.
Фото: Reuters

У центрі Бухареста на Площі Перемоги зібралися понад 30 тисяч людей, кількість учасників антикорупційного протесту зростає.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Mediafax, пише «Слово і Діло».

Це вже третій вечір протестів. Деякі протестувальники принесли квіти для поліцейських. Люди вигукують: «Жандарми з нами».

Учасники роздавали листівки з повідомленнями, в яких радять відходити від агресивних людей. Очевидно, румунські правоохоронці не хочуть повторення вчорашніх сутичок із демонстрантами.

Президент Румунії вийшов на антиурядовий мітингПрезидент Румунії Клаус Йоханніс приєднався до протестувальників на антиурядовому мітинзі.

За інформацією Digi24.ro, загалом у всій країні на вулиці вийшли близько 140 тисяч осіб. У середу в Румунії пройшли наймасовіші за останні 25 років протести, в яких взяли участь до 300 тисяч людей.

Відзначимо, що вчора румунський міністр подав у відставку через масштабні протести.

Нагадаємо, уряд Румунії ввечері 31 січня попри масові протести ухвалив постанову, що декриміналізує низку злочинів і дозволяє багатьом корупціонерам уникнути відповідальності. Нова постанова, зокрема, декриміналізує корупційні діяння та випадки перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: