У Румунії сформували новий уряд

Читать на русском
Голова Соціал-демократичної партії Румунії Лівіу Драгнеа оголосив склад і структуру нового уряду, який буде очолювати Сорін Гріндяну.

Правляча в Румунії коаліція, до складу якої входять Соціал-демократична партія і Альянс лібералів та демократів, представила номінальний склад нового уряду країни на чолі з соціал-демократом Соріном Гріндяну.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Згідно з оприлюдненою інформацією, два віце-прем'єра Румунії – Севіль Шайдех і Даніель Костянтин, за сумісництвом, очолюватимуть, відповідно, Міністерство регіонального розвитку та Міністерство сільського господарства.

У Румунії на парламентських виборах перемагають соціал-демократиНа виборах до парламенту Румунії перемагає Соціал-демокатична партія, яка набрала 46% голосів.

Міністерством закордонних справ керуватиме екс-голова Служби зовнішньої розвідки Теодор Мелешкану, міністром внутрішніх справ стане Кармен Даніела Дан, а на чолі Міністерства оборони запропоновано поставити Габріель Беньямін Леш.

Всього в новому уряді будуть працювати 26 міністерств.

Очікується, що уряд буде затверджено на спільному пленарному засіданні Сенату і Палати депутатів, яке відбудеться в середу, 4 січня.

В цей же день члени нового уряду складуть присягу в президентському палаці, а ввечері пройде і перше засідання виконавчого органу.

Раніше повідомлялося, що Україна і Румунія запустять переправу через Дунай у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: