Вища рада правосуддя спростила арешт суддів

Читать на русском
Затримання судді, тримання його під вартою або арештом розглядається Радою не пізніше ніж за п'ять днів із дня отримання.

Вища рада правосуддя ухвалила зміни до регламенту, які дозволяють невідкладно розглядати подання про надання згоди на утримання судді під вартою або арештом.

Відповідне рішення оголосив голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк на засіданні 7 лютого, повідомляє прес-служба Ради, передає «Слово і Діло».

Згідно з ухваленим рішенням, подання про надання згоди на затримання судді, утримання його під вартою чи арештом розглядається Радою не пізніше ніж через п’ять днів із дня його отримання.

Подання щодо судді, затриманого під час або відразу ж після скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину, розглядається невідкладно після надходження подання в межах термінів, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Верховна Рада ухвалила закон про Вищу раду правосуддяВерховна Рада 271 голосом нардепів ухвалила закон про створення в Україні Вищої ради правосуддя.

«Ці зміни до регламенту ради дають змогу суду зі свого боку розглянути це питання в термін, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України, тобто протягом 72 годин із моменту затримання особи», – підкреслив Бенедисюк.

Зазначається також, що в разі необхідності засідання Вищої ради правосуддя проводитимуться у вихідні або святкові дні.

Як відомо, Президент Петро Порошенко підписав закон про Вищу раду правосуддя 3 січня 2017 року. Він набув чинності 5 січня. Вища рада правосуддя утворилася шляхом реорганізації Вищої ради юстиції.

Нагадаємо, раніше експерт розповів «Слову і Ділу», навіщо в Мін'юсті взялися створювати Вищий антикорупційний суд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: