В НБУ назвали кількість проблемних банків

Читать на русском
Статус проблемності не є вироком. 13 банків були проблемними, але повернулися на ринок у різний час.

На поточний момент в Україні є п'ять банків у статусі проблемних, проте це не є для них вироком і вони можуть повернутися на ринок.

Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає «Слово і Діло».

«Зараз у нас п'ять проблемних банків. Протягом 2,5 років банки періодично опинялися в статусі проблемності. За весь цей період 13 банків були проблемними, але вийшли з проблемності й нормально працюють», – пояснила вона.

Ймовірно, що до проблемних банків НБУ міг віднести установи з непрозорою структурою капіталу. Таких банків залишилося два – банк «Новий», підконтрольний КБ «Південне», і банк «Гефест», який Ігор Кутицький виставив на продаж.

«У майбутньому нам статус проблемності буде не потрібен, тому що ми повністю змінимо порядок нашої щоденної взаємодії з банком», – анонсувала Рожкова.

Девальвація гривні сповільниться до 10% – Dragon CapitalСередньорічна девальвація гривні сповільниться з 15% в 2015-му до 10% в поточному році, прогнозує голова інвестиційної компанії Dragon Capital і президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала.

За інформацією НБУ, банки скоротили вчетверо зовнішні борги, НБУ очікує на їхню прибуткову роботу в 2017 році, депозити стали основним ресурсом банків, а частка кредитів підскочить до 46%.

Як повідомлялося раніше, 17 листопада відбулися перші аукціони з продажу активів банків-банкрутів у системі «ProZorro.Продажі».

Раніше банкіри прогнозували, що вартість кредитів продовжить знижуватися, однак темпи зниження будуть повільними – близько 3-4% до кінця року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: