Фонд гарантування вкладів більше не очікує банкрутства великих банків

Читать на русском
Ворушилін не може дати гарантії, що все буде добре й жоден із великих банків не збанкрутує.
Глава ФГВФО Костянтин Ворушилін

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вважає, що цього року не буде банкрутства великих банків.

Про це на прес-конференції заявив директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Business Information Network.

«З урахуванням тих ризиків, які в нас є, ми оцінюємо, що цього року не буде великих потрясінь, і ми сподіваємося не запозичувати грошей у держави», – сказав він.

При цьому він додав, що не може дати гарантії, що все буде добре й «ніхто з великих банків не «ляже».

Ворушилін зазначив, що цього року в розпорядження ФГВФО потраплять активи банків із непрозорою структурою власності, які займалися відмиванням коштів.

Ворушилін також не бачить великих ризиків для свого відомства через прискорення графіка щодо докапіталізації банків, проте виступає за його перегляд.

Усі проблемні банки підуть з ринку – експертЕксперт фінансових ринків поділився міркуваннями щодо хвилі ліквідації банків і про те,як банки можуть подолати кризу в фінансовому секторі.

«Сподіваюся, що НБУ зможе переглянути свої жорсткі вимоги за капіталом. Я вважаю, що маленькі банки мають право на життя й на роботу в своєму сегменті економіки», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, загальний збиток держави в результаті банкрутства комерційних банків у 2014-2015 роках в Україні досяг 179,91 млрд грн.

За той же період вкладники збанкрутілих банків отримали в якості компенсації 70,3 млрд грн з Фонду гарантування вкладів фізосіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: