Закарпатська облрада ухвалила програму з боротьби з інфекціями

Читать на русском
Закарпатська обласна рада ухвалила програму по боротьбі з інфекційними захворюваннями в регіоні.

Депутати Закарпатської обласної ради прийняли програму протиепідемічних заходів по боротьбі з інфекційними захворюваннями в регіоні на 2017-2011 роки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Як говориться в пояснювальній записці до програми, мета програми полягає в забезпеченні епідемічного благополуччя населення області шляхом зниження рівня поширеності інфекції, забезпечення доступу широких верств населення до профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів в області, для стабілізації епідемічної ситуації, зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності тощо.

У документі, зокрема, зазначено, що Закарпатська область, як і деякі інші західні області, характеризується ендемічністю захворювання гепатитом А, нерівномірністю поширення захворювань по роках і адмінтериторій, реєстрацією циклічних підйомів.

Інтенсивність епідемічного процесу в Україні на середньому рівні – МОЗЗараз інтенсивність епідемічного процесу в Україні на середньому рівні. В аптеках достатньо ліків, медична мережа готова до надання допомоги.

«У порівнянні з середньостатистичними показниками по Україні в області щорічно реєструється постійно підвищений рівень захворюваності в 9-12 разів», - йдеться в документі.

Планується, що виконання програми дасть можливість визначити реальний рівень захворюваності шляхом підвищення якості своєчасної діагностики, забезпечити вакцинацією проти вірусного гепатиту В осіб із групи ризику, охопити лікуванням не менше 30% хворих на вірусні гепатити В і С, а також знизити рівень інвалідності в результаті захворювання на вірусний гепатитом.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, - 41 млн грн. Фінансування передбачено з обласного бюджету Закарпатської області.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я, найбільший показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Києві, найменший - у Закарпатській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: