Росія проігнорувала заклики України припинити обстріли Авдіївки – Єльченко

Читать на русском
Постпред України в ООН Володимир Єльченко заявив, що РФ ігнорувала заклики припинити обстріли Авдіївки.
Володимир Єльченко

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко на засіданні Радбезу заявив, що Росія проігнорувала більше 200 закликів припинити обстріли Авдіївки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«З часу спалаху військових дій, Україна неодноразово, буквально сотні разів просила російських представників у Спільному центрі контролю і координації використовувати їх вплив, щоб зупинити військові дії. З 230 запитів, зроблених в період з 29 січня до 1 лютого, щоб зупинити бойові дії в районі Авдіївки, всі, крім двох, були проігноровані», - заявив Єльченко.

Також він нагадав, що 31 січня Україна закликала до проведення екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції, щоб «зупинити напруженість ситуації», але російська сторона і її маріонетки відмовилися від неї, стверджуючи, що це «невідповідний момент».

Одночасно, в цей момент Єльченко подивився в сторону постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна і сказав: «Серйозно? Це невідповідний момент?».

Нагадаємо, Єльченко також звернувся з листом до генерального секретаря ООН у зв'язку із загостренням ситуації в Авдіївці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: