МЗС доповнить позов проти Росії до суду ООН

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України має намір додавати нові факти порушень до позову проти Росії.

Міністерство закордонних справ України має намір додавати нові факти порушень прав людини з боку Росії в позов до суду ООН.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо».

Як заявив глава МЗС Павло Клімкін, українська сторона може подати нові факти про порушення прав людини ще до початку слухань в ООН.

«Ми передаємо факти порушення європейській стороні, але головне, що вони будуть використовуватися в суді в рамках наших доказів. Адже те, що ми подали, ми зараз повністю конструюємо весь блок фактів, ми його будемо доповнювати», - підкреслив Клімкін.

Він зазначив, що робота над даним списком порушень триватиме постійно, зокрема зараз необхідно доповнити деяку інформацію у справі Карпюка і Клиха.

Таким чином, ця робота дозволить закріпити в світовому співтоваристві позицію щодо того, що санкції проти країни-агресора повинні бути продовжені.

«Це працює як додаток до наших позовів. Ми повинні демонструвати, що ці порушення тривають, ми їх збираємо», додав міністр.

Нагадаємо, Україна подала позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі з метою залучення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконною агресії проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: