ВВП України зріс на 2%

Читать на русском
МЕРТ зазначає, що на відміну від попередніх років, джерелами зростання переважно виступали внутрішні чинники – інвестиційний і споживчий попит.

Зростання валового внутрішнього продукту України в 2016 році склало близько 2%, що вказує на поступове відновлення економіки країни.

Таку оцінку оприлюднило Міністерство економічного розвитку і торгівлі в п'ятницю, передає «Слово і Діло».

«Економіка України протягом 2016 року демонструвала ознаки поступового подолання негативних наслідків тривалої кризи, закріплення макроекономічної стабільності та відновлення економічного зростання», – зазначають у відомстві.

Згідно з розрахунками МЕРТ, зведений індекс виробництва минулого року зріс на 4,1% після падіння на 6,1% в 2015 році.

МЕРТ зазначає, що на відміну від попередніх років, джерелами зростання переважно виступали внутрішні чинники – інвестиційний і споживчий попит, тоді як ситуація на зовнішніх ринках покращилася лише наприкінці року.

«Загалом у 2017 році прогнозується подальше закріплення позитивних ознак, отриманих у 2016 році. Так, у першому кварталі 2017 року (у розрахунку до відповідного періоду 2016 року) очікується помірне зростання СІП», – йдеться в повідомленні без зазначення конкретних цифр.

Місце України в світовому рейтингу розвитку економікУ світовому рейтингу економік, що розвиваються, Україна опинилася лише в кінці п’ятого десятку.

У МЕРТ очікують, що основними факторами зростання стануть підвищення мінімальної зарплати, поліпшення ситуації на зовнішніх ринках.

Як повідомлялося раніше, Євросоюз відзначив прогрес реформ енергетичної галузі та розвиток енергоефективності в Україні.

В цілому за підсумками 2016 року в економіку країни було вкладено $3,8 млрд іноземних інвестицій, що перевищує показники 2015 року вдвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: