Місце України в світовому рейтингу розвитку економік

Читать на русском

За підсумками 2016 року Україна опинилась у списку країн, чия економіка повільно падає. Про це свідчать дані, озвучені під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Відповідно до складеного там рейтингу, в списку країн із розвиненою економікою лідирує Норвегія, яка за 7-бальною шкалою отримала оцінку в 6,02. Другий – Люксембург (5,86), третя – господарка Давоського форуму Швейцарія (5,75). Також до десятки лідерів увійшли Ісландія, Данія, Швеція, Нідерланди, Австралія, Нова Зеландія та Австрія.

Окремо фахівці склали рейтинг країн з економіками, що розвиваються. Тут лідерами виявилися Литва, Азербайджан, Угорщина, Польща та Румунія. Україна ж у ньому перебуває на 47-й сходинці – між Гватемалою та Гондурасом...

Рівень розвитку економіки нашої країни оцінюється в 3,67 бала із 7 можливих. Ми опинилися серед низки країн, чиї економічні показники протягом останнього року демонстрували повільний регрес.

Раніше «Слово і Діло» оприлюднило деталізований огляд показників України в світових рейтингах станом на перше півріччя 2016 року. Також портал показав міграційні процеси в нашій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: