Експорт риби з України виріс на 39%

Читать на русском
Скорочення експорту риби, продуктів з неї та інших водних біоресурсів не зафіксовано ні по одній з позицій.

Українські підприємства в 2016 році експортували продукції з риби та інших водних біоресурсів на $21,8 мільйона доларів або на 39% більше в порівнянні з 2015 роком.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Ради з питань експорту продовольства (UFEB).

Структура експорту виглядала наступним чином. Рибне філе (38%), готова або консервована риба, ікра (21%), ракоподібні (20%). Сегменти свіжої та охолодженої, а також сушеної, солоної і копченої риби склали по 7% експорту. На морожену рибу і молюсків в минулому році припало до 3%.

Продажі свіжої та охолодженої риби в минулому році також зросли в 9,6 рази, до $1,5 млн, ракоподібних – в 4,2 рази, до $4,4 млн, мороженої риби – в 2,6 рази, до $641 тис., молюсків – в 2,4 рази, до $684 тис.

Прес-служба додала, що, незважаючи на зростання по всіх позиціях, показники 2016 року все ще відстають від 2014 року на 32%.

В Україні третина продуктів є підробками – ДержпродспоживслужбаВ Україні 30-40% товарів, у тому числі й алкогольна продукція, є сфальсифікованими. Зупнити продаж контрафакту можна тільки в результаті планової перевірки або ж у разі звернення потерпілих в Держпродспоживслужбу.

«Після втрати російського ринку ми нарощуємо експорт по всіх позиціях. Однак найбільші труднощі відчувають експортери, які здійснюють поставки в рамках групи «готова або консервована риба, ікра». Після падіння в 4,5 рази в 2015 році (до 4,6 мільйона доларів з 20,8 мільйона доларів в 2014 році) експорт по цій групі не демонструє явного відновлення», – цитує прес-служба аналітика UFEB Анну Бурку.

Як повідомлялося, київський рибоохоронний патруль виявив 529 порушень, які завдали збитків державі на суму близько 1,2 млн грн.

Держрибагентство України розпочинає другий етап запуску рибоохоронної патруля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: