Наразі експортувати свою продукцію на європейські ринки мають право 277 українських підприємств, з яких лише 35% виробляють продукти харчування тваринного походження.
Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів із посиланням на голову відомства Володимира Лапу, передає «Слово і Діло»
«Ми бачимо прогрес у просуванні вітчизняного виробника на ринок Європейського Союзу. Так, зараз 277 українських підприємств мають право експортувати свою продукцію на європейський ринок, з них 97 – підприємства, що виробляють харчову продукцію, 180 – це підприємства, які виробляють продукти нетваринного походження», – цитує прес-служба Лапу.
Згідно з повідомленням, із зазначених 97 виробників харчових продуктів 7 виробляють м'ясо птиці та продукти з неї, 19 – рибу та рибопродукти, 2 – яйця та яйцепродукти, 49 – бджолиний мед, 5 – жаб'ячі лапки та равликів, 1 – колаген і 1 – кишкову сировину.
У поточному році молочники також виходять на ринки ЄС – доступ отримали 13 українських виробників молока та молочних продуктів.
«Для багатьох підприємств право експортувати на ринок ЄС – це питання статусу й серйозна перевага на інших ринках збуту», – підкреслив Лапа.
Як повідомлялося раніше, Республіка Ірак може стати постійним покупцем української продукції агропромислового сектора, зокрема соняшникової олії, борошна, яєць, курячого м'яса та зерна.
Нагадаемо, що машинобудівні підприємства Харківської області збільшили експорт продукції до країн ЄС у 2,5 рази, у США – на 40%.
ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM
найважливіше від «Слово і діло»