Червона ікра давно стала традиційним делікатесом на новорічних столах українців. Вона давно вийшла за рамки святкового частування і стала одним з укорінених символів Нового року. Саме тому до її вибору треба підходити відповідально, щоб не зіпсувати бажаний смак свята.
Для цього «Слово і Діло» підготувало інфографіку, в якій ми розповімо вам, як вибрати якісну червону ікру та на що варто звернути увагу при виборі цього продукту.
В першу чергу зверніть увагу на склад, який вказаний на банці. В кінцевому продукті має бути не більш ніж 6% солі й не більша двох консервантів, а також олія (соняшникова або кукурудзяна) та гліцерин. І, власне, ікра.
Після відкриття банки зверніть увагу на вміст: ікринки мають бути чистими, не пом'ятими й не мутними, однорідними за кольором.
Ікра також не має мати вираженого смаку гіркоти й запаху сирої риби.
Більш детально – на інфографіці нижче.
ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM
найважливіше від «Слово і діло»