ГПУ висунула підозру директору Миколаївського морпорту

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України повідомили про вручення підозри директору ДП Миколаївський морський торговельний порт.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру виконувачу обов'язків директора держпідприємства «Миколаївський морський торговельний порт» Сергію Колтипіну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За інформацією прес-служби ГПУ, досудовим розслідуванням встановлено, що нинішній виконувач обов'язків директора Миколаївського морпорту, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та представників приватних підприємств, достовірно знаючи, що оренда майна ДП здійснюється Фондом державного майна України й виключно за погодженням із Міністерством інфраструктури України, уклав із кількома приватними підприємствами договори про встановлення права сервітуту на користування залізничними коліями ДП довжиною 8,291 тис. км.

Це було зроблено з метою уникнення процедури погодження договорів оренди з уповноваженим органом управління та заниження в інтересах зазначених товариств плати за користування залізничними коліями, чим заподіяно збитків ДП ​​і державі на суму понад 4 млн грн.

За результатами досудового розслідування вказаного кримінального провадження слідчим, за погодженням з прокурором, повідомлено про підозру виконувачу обов'язків директора ММТП у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Нагадаємо, раніше НАБУ провело обшуки в Службі автодоріг Миколаївської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: