ЄС виділить Україні €27 мільйонів на управління міграційними процесами

Читать на русском
Європейський союз надасть 27,2 мільйона євро в наступні три роки для впровадження проекту управління міграційними процесами в Україні.

Європейський Союз надасть Україні 27,2 мільйона євро на започаткування проекту «Підтримка управління міграцією та притулкам в Україні».

Про це розповів у четвер на прес-конференції голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, передає «Слово і Діло».

Вітер еміграції: відтік населення УкраїниІз січня до листопада 2016 року за межі України на постійне проживання виїхали понад 6 тисяч людей.

«Це найбільший з усіх проектів ЄС у сфері міграції, що коли-небудь реалізувався в країнах Східного партнерства. Ми надамо 27,2 мільйона євро в наступні три роки для впровадження проекту управління міграційними процесами в Україні», – сказав він.

Водночас Мінгареллі зауважив, що Україні слід якнайшвидше ухвалити концепцію державної міграційної політики, тому що «проект буде важко впроваджувати без ухвалення зазначеної концепції».

Проект, який впроваджуватиметься Міжнародною організацією з міграції (МОМ), допоможе Державній міграційній службі України та Державній прикордонній службі швидше та ефективніше надавати послуги громадянам України та іноземцям.

Раніше повідомлялося, що на саміті Європейського Союзу в Брюсселі учасники домовилися посилити охорону зовнішніх кордонів ЄС і практику висилання нелегальних мігрантів або тих, кому відмовлено в притулку.

Нагадаємо, Євросоюз профінансує Фонд енергоефективності в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: