Незаконна міграція: ЄС посилить охорону кордонів

Читать на русском
На саміті ЄС вирішили посилити практику висилки мігрантів, яким відмовлено в притулок. У Брюсселі також очікують відчутних результатів від міграційних угод з країнами Африки.

На саміті Європейського Союзу в Брюсселі учасники домовилися посилити охорону зовнішніх кордонів ЄС і посилити практику висилки нелегальних мігрантів або тих, кому відмовлено у притулку.

Таке рішення було ухвалено у четвер, 20 жовтня, від імені всіх 28 країн-членів ЄС, пише DW, передає «Слово і Діло».

«Необхідно докласти більше зусиль, щоб знизити кількість нелегальних мігрантів, особливо з Африки», - йдеться в заяві.

У документі уточнюється, що в ЄС розраховують шляхом збільшення чисельності робочого персоналу та техніки до кінця 2016 року поліпшити охорону зовнішніх кордонів так, щоб можна було відмовитися від прикордонного контролю всередині шенгенської зони, тимчасово введеного під час міграційної кризи.

У той же час у заяві підкреслюється, що внутрішній контроль, як і раніше необхідний і повинен бути продовжений на деякий час, передає агентство Reuters.

Європа і біженці: у Франції почали зводити захисну стінуУ французькому місті Кале почали будувати бетонну стіну, яка призначена для стримування потоків біженців.

Країни Євросоюзу також сподіваються до кінця 2016 року отримати «відчутні результати» від міграційних угод з п'ятьма державами Африки - Нігером, Нігерією, Сенегалом, Малі та Ефіопією.

В рамках вже укладених угод вони будуть отримувати економічну допомогу, зобов'язуючись як крок у відповідь вжити заходів для скорочення міграції, в тому числі приймати назад висланих з ЄС громадян, які отримали відмову в притулку.

У перший день саміту обговорювалися дві теми: можливе розширення санкцій проти РФ у зв'язку з сирійським кризою і блокування угоди про торговельно-економічне співробітництво між ЄС і Канадою (CETA) парламентом бельгійського регіону Валлонія.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що не збирається змінювати свою політику щодо біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: