Вітер еміграції: відтік населення України

Читать на русском

Останнім часом у суспільстві набуває популярності тема еміграції: одні засуджують рішення співгромадян залишити рідну країну, інші підтримують або ставляться з розумінням до такого кроку. Однак чи такою вже гострою є ця проблема? Щоб з’ясувати це, «Слово і Діло» звернулося до офіційних даних Державної служби статистики.

У 2015 році за межі України на постійне проживання виїхали 21,4 тис. людей – це приблизно в півтора раза менше, ніж кількість тих людей, які іммігрували до нашої країни. При цьому, за даними Держстату, за період із січня до листопада 2016 року включно з України емігрували 6,1 тис. осіб, тоді як іммігрували до нас із інших країн 11,7 тис. людей.

На жаль, природній приріст населення в Україні від’ємний: у 2015 році в нас народилося на 182 тис. людей менше, ніж померло, із січня до листопада 2016-го кількість померлих перевищила кількість новонароджених майже на 164,3 тис.

Загальна ж кількість населення України станом на листопад минулого року, за підрахунками Держстату, складала 42,6 млн, з яких постійно проживали на території країни лише 42,4 млн.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що уряд Польщі має намір законодавчо спростити процес працевлаштування для громадян країн Східної Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: