Експерт: «Мінськ» – це не план, що Україні робити з Донбасом

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

«Мінськ» сьогодні є необхідним, і повертаються до нього заради того, для чого він був придуманий, а це не капітуляція України.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, оцінюючи засідання в Мінську щодо ситуації в Авдіївці.

«Мінськ» не створений для зміни Конституції України та нав'язування капітуляції у вигляді визнання сепаратистів. Він створений для обговорення військовими, дипломатами переговорних процесів, припинення військових дій та обміну полоненими», – зазначив експерт.

«Це функції «Мінська». Все інше – вигадки Кремля. Проводити зустрічі потрібно, але на них можуть обговорювати припинення вогню, не більше», – констатував Небоженко.

Не можна перекручувати «Мінськ». Не можна з Мінських угод робити висновки, як поводитися Україні. «Мінськ» – це майданчик для переговорів дуже низького рівня між країнами.

«Щодня гинуть кілька наших солдатів та офіцерів. Зараз найголовніше – не вирішувати, коли та чим завершиться конфлікт. Колись, за аналогією з Кримською війною 1853-1856 років, Донбас прямо назвуть вже не АТО, а Донецькою війною. Але головне, що хвилює сьогодні, – припинити стрілянину на лінії зіткнення, щоб завтра ми не отримали ще одне страшне повідомлення про вбивства наших солдатів», – зазначив політолог.

«Росія не втрачає своїх солдатів, а просто зариває під номером. Це ми втрачаємо українських громадян, патріотів», – резюмував Віктор Небоженко.

Нагадаємо, бої за Авдіївку почалися 29 січня. В штабі АТО повідомляють, що за минулу добу позиції ЗСУ потрапили під обстріл 86 разів, а бойовики б'ють із «Градів».

2 лютого Рада безпеки ООН розгляне на закритому засіданні ситуацію в Авдіївці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: