Виділена Львову під сміттєпереробний завод ділянка не підходить для будівництва

Читать на русском
Експертна група констатувала, що ділянку, яка була виділена Львову під сміттєпереробний завод, непридатна для будівництва будь-яких об'єктів поводження з відходами.

Ділянку, яка була виділена Львову під сміттєпереробний завод, непридатна для будівництва будь-яких об'єктів поводження з відходами.

Попередній висновок зробила науково-експертна група, заявив заступник її керівника, кандидат технічних наук Юрій Зима, повідомляє прес-служба міської ради Львова, передає «Слово і Діло».

Поляки побудують у Львівській області сміттєспалювальний заводПольська компанія підписала меморандум про будівництво в Червонограді Львівської області сміттєспалювального заводу.

Йдеться про землі на території колишнього гірничо-хімічного підприємства яворівської «Сирки». Експерти зробили висновок на підставі поверхневого просторового обстеження, згідно з яким на цій території є велика небезпека карстових провалів. Крім цього, поруч розташовані великий орнітологічний заказник, санаторій і заповідник європейського значення. Відстань до найближчого водоймища на кілометр менша, ніж має бути.

За словами Зими, важливим є наявність відповідного рівня технічної культури, якого Україна ще не досягла, тому цей об'єкт на цій території може викликати негативний вплив на місцеве водне та геологічне середовище, ґрунт і повітря, тваринний та рослинний світ.

Нагадаємо, раніше депутати Яворівської районної ради заборонили Львівській міській раді будівництво на території району полігону для побутових відходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: