США перекидають танкові бригади з Польщі в Балтію

Читать на русском
Деякі машини основного танка M1A2 Abrams, що використовуються в навчаннях у Польщі, будуть транспортовані до країн Балтії.

До кінця поточного тижня американські частини, які базуються в Польщі, перекинуть частина танків Abrams до країн Балтії.

Про це пише The Wall Street Journal, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що деякі з основних бойових танків M1A2 Abrams, що використовуються в навчаннях, будуть транспортовані до країн Балтії, де вони залишаться до настання оперативної спроможності. Видання не вказує, яку саме кількість танків передадуть Литві, Латвії та Естонії.

США витратили понад $11 мільйонів на базу НАТО в ЕстоніїСША заявили про інвестування $11,2 млн у модернізацію військової бази НАТО в Естонії, в місті Тапа.

Як відомо, минулого літа на саміті НАТО ухвалили рішення про розміщення в країнах Балтії та в Польщі чотирьох батальйонів НАТО для протидії агресивній політиці Кремля. Це понад 3 тис. військовослужбовців США, понад 80 танків і сотні броньованих машин.

У відповідь Міністерство закордонних справ Росії звинуватило США в нав'язуванні конфронтаційної моделі відносин часів холодної війни.

Нагадаємо, що 11 січня на територію Польщі прибули близько тисячі американських військовослужбовців військової бригади США, яка дислокуватиметься в РП на ротаційній основі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: