До Польщі прибула майже тисяча військовослужбовців США

Читать на русском
На територію Польщі вже прибула майже тисяча американських військовослужбовців військової бригади США, яка дислокуватиметься в РП на ротаційній основі.

На територію Польщі вже прибула майже тисяча американських військовослужбовців військової бригади США, яка дислокуватиметься в РП на ротаційній основі.

Про це під час брифінгу заявив у вівторок спікер польського уряду Рафал Бохенек, передає «Слово і Діло».

«Вже сьогодні майже тисяча американських військовослужбовців перебуває на нашій території. Перші елементи військової техніки вже також перетнули наш кордон», – заявив Бохенек.

В Естонії пройдуть міжнародні військові навчанняВ Естонії в травні пройдуть військові навчання Весняний шторм, повідомляє головний штаб Сил оборони країни Естонії.

За його словами, в суботу, 14 січня, на полігоні Жагань, в одному з місць дислокації американців, за участю голови польського уряду Беати Шидло й міністра національної оборони Антонія Мацеревича відбудеться урочисте привітання американців на польській землі.

В рамках першої ротації командування бригади, а також підлеглі батальйони дислокуватимуться на військових об'єктах у населених пунктах Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславець.

До складу бригадної бойової групи входитимуть 3,5 тис. військовослужбовців, понад 400 одиниць гусеничної й понад 900 одиниць колісної техніки, зокрема 87 танків, 18 самохідних гаубиць калібру 155 мм, 400 автомобілів «Хамві» та 400 БМП «Бредлі».

Туреччина не буде припиняти військові операції в Сирії через теракт у СтамбуліТуреччина буде продовжувати операції доти, доки терористичні організації не припинять загрожувати країні.

Американські бригади перебуватимуть у Польщі, а також в інших країнах регіону на ротаційній основі в рамках операції Atlantic Resolve (Атлантичне рішення). Американські війська дислокуватимуться в Польщі в рамках зміцненої передової присутності НАТО (Enhanced Forward Presence – eFP) та американської ініціативи зміцнення регіону (European Reassurance Initiative – ERI).

В рамках eFP в Польщі буде дислокуватися американська бойова батальйонна група, а в рамках двостороннього співробітництва – бойова група бронетанкової бригади (Armored Brigade Combat Team – ABCT) та додаткова група бригади бойової авіації.

Нагадаємо, в листопаді у Львівській області пройшли міжнародні навчання за участю військових з України, Польщі, Литви та Канади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: