Атака на позиції ЗСУ: експерт пояснив, навіщо РФ потрібен штурм Авдіївки

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Найбільш імовірно, що РФ зараз може бути потрібна якась локальна перемога, щоб тиснути на Україну та показати «російську міць» у першу чергу США.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи дані щодо штурму Авдіївки та наступу бойовиків на позиції ЗСУ.

«З точки зору здорового глузду та ресурсів, вести посилені бойові дії немає сенсу. Однак у політичній перспективі після переговорів із Трампом до моменту особистої зустрічі з ним Кремль намагатиметься довести США, що Україна – штучна держава. Україна має встигнути зробити перший крок», – констатував політолог.

Як правило, уточнив він, домовленості про зустріч тривають довго, й у цей проміжок українська дипломатія має спрацювати на випередження.

«Трамп як успішний бізнесмен зможе зрозуміти лише сильну та активну позицію. Українське лобі, яке є в США, має зробити крок на випередження», – переконаний він.

На його думку, наступ на позиції ЗСУ – це частина багатоходівки РФ.

Скасування санкцій проти Росії розглядається – радник ТрампаРадник Дональда Трампа Келліенн Конвей повідомила, що можливість зняття санкцій із Росії розглядається. Питання скасування санкцій обговорюватиметься під час телефонної розмови між Путіним і Трампом.

«РФ потрібно дестабілізувати ситуацію в Україні перед зустріччю з Трампом. Але, по-перше, є шанс, що зустріч Трампа з Порошенком відбудеться раніше, а по-друге, можливості Росії зараз обмежені», – вважає Віктор Каспрук.

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський також наголосив, що в останній концепції про зовнішню політику РФ немає навіть натяку на те, що Росія змінює свої цілі щодо України, тому Україні потрібно зараз або проявити ініціативу та надати свої пропозиції США, або ми дочекаємося, що жити доведеться за стратегією агресора.

Нагадаємо, минулої суботи відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з Дональдом Трампом. У Білому домі назвали переговори успішними.

Як повідомлялося раніше, зустріч Петра Порошенка та Дональда Трампа може відбутися в лютому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: