Експерт: Трамп може домовитися з РФ про активізацію «Мінська»

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Важливо зрозуміти, що в будь-якому разі поступок лише з боку США не буде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи зовнішньополітичний курс США з приходом команди Дональда Трампа щодо України та РФ.

«Переговори та певні домовленості з РФ будуть, але Трамп ніколи не говорив про послаблення санкцій, ішлося про поступки з обох боків, якщо є певна домовленість. Зокрема тут ішлося про зменшення ядерного потенціалу. Це прямий відвертий натяк, що поступок лише з боку США не буде», – оцінив політолог позицію США щодо послаблення санкцій.

При цьому, додав він, спроби будуть, може початися певний діалог, будуть певні домовленості. Наприклад, про координацію дій у боротьбі проти «Ісламської держави».

«Про це, ймовірно, буде достатньо легко домовитися», – зауважив експерт.

Щодо України, то США й Росія можуть домовитися активізувати реалізацію Мінських домовленостей.

«Це фактично те, про що домовлялися й Керрі з Лавровим. Тут інше питання: як активізувати? РФ не йде на конструктивні компроміси», – констатував Фесенко.

Дійсно, уточнив він, точиться дискусія щодо компромісів, але проблема не в тому, що Україна не приймає пропозиції.

«Ми даємо цілком компромісні варіанти і щодо контролю над кордоном, і щодо гарантій безпеки на виборах. Головна проблема саме в тому, що РФ не приймає компромісів», – підкреслив політичний експерт.

Команда «Т»: хто допомагатиме Трампу керувати США«Слово і Діло» зібрало докупи всіх імовірних претендентів на ключові державні посади у США за президентства Трампа, а також його найвідоміших радників.

«Наразі великих проривів очікувати не варто. Скоріш за все, щодо України може бути домовленість лише в контексті реалізації Мінських домовленостей», – резюмував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, в Міноборони заявили, що сподіваються на підтримку з боку США, наголосивши, що скасування санкцій може стати «небезпечним сигналом», який призведе до «хаосу в світі».

Тим часом у Кремлі чекають на зустріч із президентом США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: