У Німеччині побоюються розвалу Євросоюзу

Читать на русском
В уряді Німеччини прокоментували перемогу популістів на виборах в парламенти Нідерландах і Франції.

Міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель заявляє, що перемога полулістов на виборах у Франції і Нідерландах може привести до розвалу «найбільшою цивілізації XX століття» - Євросоюзу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Гордон».

Габріель вважає прийдешні вибори доленосними для Євросоюзу, враховуючи минулорічний референдум про вихід Британії з ЄС.

За словами міністра, «якщо вороги Європи прийдуть до влади в Нідерландах і Франції», встане загроза розвалу «найбільшої цивілізації XX століття», тобто Євросоюзу.

21 січня одна з основних кандидатів на пост президента Франції, лідер ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен заявила, що вихід Великобританії зі складу Європейського союзу буде ключовим фактором, який спровокує «ефект доміно» в країнах Європи. Ле Пен також обіцяла, що в разі перемоги на виборах ініціює вихід Франції з Європейського союзу. Перший тур виборів призначено на 23 квітня 2017 року, другий - на 7 травня.

У Нідерландах парламентські вибори відбудуться 15 березня. Одні з претендентів на перемогу - ультраправа «Партія свободи» під керівництвом Герта Вілдерса. Після референдуму в Британії він закликав вдатися до аналогічної процедури і покинути Євросоюз.

Нагадаємо, кандидат у президенти Франції від ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен має намір у разі перемоги на виборах визнати Крим російським і скасувати санкції проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: