В МЗС Німеччини заявляють про глибоку кризу в Євросоюзі

Читать на русском
Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається, що після виборів у Нідерландах, Франції та Німеччині політики, які прийдуть до влади, не допустять згортання процесів європейської інтеграції.

Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив про те, що Євросоюз переживає глибоку кризу, але він сподівається, що після виборів у Нідерландах, Франції та Німеччині політики, які прийдуть до влади, не допустить згортання процесів європейської інтеграції.

Про це пише DW, передає «Слово і Діло».

Євросоюз має намір різко збільшити витрати на оборонуКерівництво Європейського Союзу має намір серйозно збільшити витрати на збільшення можливостей сухопутних, повітряних, військово-морських та аерокосмічних сил, а також на інвестування в кібербезпеку й розвідку.

«Європа, безперечно, рухається в неспокійному фарватері й має швидко знайти в собі сили, щоб відновитися», – заявив міністр. За його словами, найважливішим пріоритетом Євросоюзу мають стати стратегія щодо мігрантів і біженців, внутрішня й зовнішня безпека, ринок праці та економіка.

«Там, де безробіття серед молоді становить 50% і навіть більше, природно, не виникне ентузіазму з приводу Європи», – сказав Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Також він додав, що ЄС не вирішить своїх проблем із тими, хто бачить вихід у поверненні до національної відособленості й висловив надію, що й після виборів у Нідерландах, Франції та Німеччині в 2017 році в країнах ЄС будуть уряди, які виступають за Європу й не допустить згортання процесів європейської інтеграції.

Раніше стало відомо, коли Нідерланди можуть схвалити асоціацію Україна-ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: