В Єврокомісії назвали число жителів Донбасу, які потребують гуманітарної допомоги

Читать на русском
Представник Єврокомісії нагадав, що саме Євросоюз надає Україні найбільшу гуманітарну допомогу. В 2016 році її обсяг складав 26,5 мільйонів євро.

Пріоритетом для Єврокомісії в 2017 році в наданні гуманітарної допомоги населенню на постраждалих унаслідок російської агресії територіях сходу України є інтеграція зусиль урядових органів і неурядових організацій.

Про це йшлося на міжнародній конференції «Людське обличчя східного конфлікту», яку проводив Соціально-економічний комітет ЄС, передає «Слово і Діло».

Обмін, капітуляція чи війна: експерт назвав сценарії повернення ДонбасуПолітичний експерт розповів про можливості деокупації та плани повернути окуповані території Донбасу в Україну.

«На сьогодні ми більш здатні, ніж раніше, щоб імплементувати в Україні інтегрований підхід, який би поширювався як на підконтрольні уряду території, так і на непідконтрольні», – заявив представник департаменту Єврокомісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту Жан-Луї Брувер.

За словами Брувера, пріоритетом ЄС є надання гуманітарної допомоги найбільш вразливим та нужденним верствам населення, особливо тим, які проживають уздовж лінії розмежування та на непідконтрольних територіях на сході України. Представник Єврокомісії нагадав, що саме Євросоюз надає Україні найбільшу гуманітарну допомогу. В 2016 році її обсяг склав 26,5 млн євро.

Учасникам конференції нагадали про трагічні наслідки російської агресії проти України. Зокрема, про те, що близько 10 тисяч українців загинули, 22 тисячі – поранені, а 3 мільйони 800 тисяч людей на сході України потребують негайної гуманітарної допомоги.

Раніше в ОБСЄ повідомляли, що деякі селища Донбасу перебувають у критичних умовах виживання.

Нагадаємо, Австрія направить гуманітарну допомогу на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: