Експерт озвучив один зі сценаріїв вторгнення Росії до країн Балтії

Читать на русском
Путіну буде вигідно це зробити, якщо ситуація в Україні та Близькому Сході не буде розвиватися в потрібному напрямку.

Росія може піти на провокацію на кшталт «зелених чоловічків», якщо ситуація щодо України та Близького Сходу буде розвиватися в несприятливому для неї напрямку, а санкції зберігатимуться разом із низькими цінами на нафту.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог і шеф-редактор інтернет-порталу «Хвиля» Юрій Романенко, передає «Слово і Діло».

«Якщо Путін в режимі провокації «зелених чоловічків» вдарить по країнах Балтії, щоб весь світ побачив, що 5 стаття не діє (як це було у випадку із вторгненням російських літаків у повітряний простір Туреччини – Ред.), то можна впевнено прогнозувати бекання Західної Європи в дусі 1939 року», – пише він.

За його словами, Путіну буде вигідно це зробити, якщо ситуація щодо України та Близького Сходу не буде розвиватися в потрібному напрямку, а санкції зберігатимуться разом із низькими цінами на нафту.

Водночас новому президенту США Дональду Трампу доведеться обирати, який варіант «оптимізації» є найбільш прийнятним.

«Якщо Трамп буде затягувати й зациклиться на ізоляціонізмі, то США просто втратять Європу з усіма наслідками, що випливають для їхнього глобального становища. Тому Трампу доведеться напружитися, якщо ситуація піде за таким конфронтаційним сценарієм в Європі», – додав політолог.

НАТО не хоче нової холодної війни з Росією – СтолтенбергГенсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не шукає конфронтації з Росією й не хоче повторення холодної війни.

Нагадаємо, що в НАТО вже схибили, коли рік тому Туреччина збила російський Су-24. Після чого президент Реджеп Ердоган зробив висновки, які обернулися в тактичне зближення з РФ.

«Більшості складно уявити такий сценарій розвитку подій, але багато хто забуває, що точно за такою ж логікою йшов Гітлер, який збільшував ставки, й це працювало до вересня 1939 року, а потім уже було пізно. Розвалення НАТО робить Європу більш поступливою й в принципі ставить крапку на поствоєнній Європі», – завершив експерт.

Як повідомлялося раніше, блок НАТО розпочав розміщення в Польщі багатонаціонального батальйону відповідно до рішення про створення по одному такому підрозділу в Польщі та країнах Балтії.

Нагадаємо, що НАТО було зручно визнати РФ агресором тому, що такі рішення формують міжнародний дискурс в ракурсі сприйняття російської агресії щодо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: