Республіканці і демократи закликають Трампа надати Україні летальне озброєння – WSJ

Читать на русском
Серед представників обох партій, які підписали лист на ім'я обраного президента, сенатори Маккейн і Рубіо.

Група сенаторів від обох американських партій у спеціальному листі закликали переможця на виборах президента США Дональда Трампа збільшити американську підтримку для України і виступити проти агресивної поведінки Росії.

Про це повідомляє Wall Street Journal, пише «Сьогодні», передає «Слово і Діло».

У листі, який підписали 12 республіканців і 15 демократів, міститься заклик передати Україні летальна озброєння і продовжити дію санкцій, які були введені після російської анексії Криму і вторгнення в Донбас.

«Конфлікт в серці Європи далекий від свого завершення. Ці дії в Криму і на інших територіях на Сході України небезпечно перевернули давно встановлені дипломатичні, юридичні норми і норми безпеки», – йдеться у зверненні сенаторів.

Трамп став людиною року за версією TimeДональд Трамп став людиною року за версією американського журналу Time. Він випередив Гілларі Клінтон, Володимира Путіна, співачку Бейонсе та інших номінантів.

Видання зазначає, що серед підписантів листа є кілька впливових імен республіканців. Зокрема, його підписав голова Комітету Сенату з питань збройних сил Джон Маккейн, колишній кандидат у президенти і сенатор від штату Флорида Марко Рубіо, а також сенатор від Огайо Роб Портман, який нещодавно зустрічався з членами перехідного команди Трампа. Ініціатором виступив сенатор-демократ від штату Іллінойс Дік Дурбін.

Перехідна команда Трампа поки ще ніяк не відреагувала на звернення. Однак, видання нагадує, що під час передвиборної кампанії сам мільярдер неодноразово хвалив Росію і президента Володимира Путіна, закликаючи до більш тісної співпраці з Москвою.

У листі сенатори закликали наступного президента не ставити під питання американські зобов'язання перед союзниками по НАТО в рамках міжнародної системи безпеки.

Нагадаємо, 22 вересня палата представників Конгресу США одноголосно схвалила закон H. R. 5094 про підтримку стабільності і демократії в Україні, положення якого передбачають, серед іншого, можливість передачі Україні летальних оборонних систем озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: