Президент Goldman Sachs отримає 284 мільйони доларів «вихідної допомоги»

Читать на русском
Президент банку Goldman Sachs Гері Кон отримає 284 мільйони доларів вихідної допомоги при переході до адміністрації Трампа.
Гері Кон

Президент банку Goldman Sachs Гері Кон, який йде з посади на посаду глави Національної економічної ради в адміністрації президента США Дональда Трампа, отримає 284 мільйони доларів «вихідної допомоги».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Forbes-Україна.

Для того, щоб уникнути конфлікту інтересів на новій посаді, керівництво банку прийняло рішення прискорити видачу бонусів своєму президентові, в тому числі близько $65 млн у вигляді грошових коштів та акцій, виплата яких була прив'язана до майбутніх фінансових показників.

Окрім цього, Кон отримає відкладений бонус за минулі роки в розмірі близько $220 млн.

Почасти така велика сума бонусу пов'язана з тим, що значна її частина виплачується акціями банку, які в даний час торгуються близько до історичного максимуму. Папери американських банків підскочили в ціні після обрання Трампа президентом, оскільки інвестори вважають, що його майбутня політика буде сприятливою для фінкомпаній.

Нагадаємо, колишній глава нафтогазової корпорації ExxonMobil Рекс Тіллерсон, якого президент США Дональд Трамп запропонував на пост держсекретаря, отримає з попереднього місця роботи 180 млн доларів в якості пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: