НАБУ затримало 6 осіб за розкрадання 50 мільйонів

Читать на русском
НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП за 4 дні затримали 6 осіб, за версією слідства причетних до організації схеми, внаслідок якої інтересам держави завдано збитків на суму близько 50 млн гривень.

Шість осіб затримали за чотири дні, причетних до організації схеми з розкрадання державного майна на суму близько 50 млн гривень.

Про це повідомляється у прес-службі НАБУ, пише «Слово і Діло».

«Під час досудового розслідування детективи Бюро встановили, що зазначені особи (два керівники державного підприємства (Кіровоградська обл.), підпорядкованого Національній академії аграрних наук України, та чотири представники комерційних компаній), вступивши в змову, у 2015-2016 роках заволоділи врожаєм держпідприємства й у подальшому легалізували вкрадене», — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, двом затриманим (керівнику держпідприємства та представнику комерційної компанії) повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за статтею Кримінального кодексу України про «Привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Зазначається, одному із затриманих обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн, іншому — цілодобовий домашній арешт.

НАБУ розслідує провадження, в рамках яких накладено арешт на 433,6 мільйонів гривеньСтаном на 1 грудня детективами Антикорупційного бюро накладено арешт на 433,6 млн гривень, 79,7 млн доларів, 7 млн євро.

Також повідомляється, що решті затриманих — трьом представникам комерційних структур та ще одному керівнику згаданої державної компанії, задіяним у корупційній схемі, — про підозру повідомлять упродовж доби.

«Детективи Бюро та прокурори САП наполягатимуть на обранні для них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що НАБУ повернуло 50 мільйонів гривень до Держбюджету.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: