Обсяги будівництва в Україні зросли на 16 мільярдів гривень

Читать на русском
Зростання обсягів будівельних робіт спостерігалося в житловому секторі, в секторі комерційної нерухомості та капітального ремонту інженерних споруд.

У 2016 році обсяги виконаних будівельних робіт в Україні зросли на 16 мільярдів гривень порівняно з 2015 роком – до 71 мільярда гривень.

Такі дані наводить рейтингове агентство «Євро-Рейтинг», передає «Слово і Діло».

«Перевищення позначки в 100% досягнуто вперше з 2011 року, коли Україна готувалася приймати Євро-2012. Тому такий високий результат, навіть на низькій порівняльній базі, є позитивним фактором, що говорить про деяке пожвавлення економіки», – відзначають експерти компанії.

Зростання обсягів будівельних робіт спостерігалося як у житловому секторі, так і в секторі комерційної нерухомості, а також капітального ремонту інженерних споруд.

«З 25 регіонів України лише в шести індекс будівельної продукції не сягнув позначки в 100%», – стверджують аналітики.

Найбільший приріст продемонстрували Вінницька, Тернопільська, Харківська, Київська та Житомирська області (від 26 до 41 процентних пунктів). Найбільша питома вага будівельних робіт припадає на чотири регіони: місто Київ, Харківську, Одеську та Дніпропетровську області. У цих регіонах формується 50% всього обсягу будівництва.

Київ одноосібно забезпечує 23% будівельних робіт, у тому числі: інженерні споруди – 14% від загального обсягу, нежитлове будівництво – 23%, житлове будівництво – 41%. Показники обсягів робіт у житловому будівництві в Києві минулого року зросли майже на 2 млрд грн, досягнувши 7,1 млрд грн.

У Київській області, де будується приблизно стільки ж житла, скільки й у столиці (менш ніж 1,5 млн кв. м на рік), аналогічні роботи оцінені в 0,78 млрд грн або набагато нижче.

Раніше «Слово і Діло» демонструвало огляд обіцянок політиків у частині боротьби з незаконною забудовою.

Нагадаємо, що в Києві створили інтерактивну карту законності будівництва. Всі охочі можуть перевірити наявність необхідних дозвільних документів на будь-яке будівництво в столиці на сайті КМДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: