Ні терміналу, ні злітної смуги: мер Запоріжжя не впорався з оновленням аеропорту

Читать на русском

Мер Запоріжжя провалив обіцянку щодо поточного ремонту пасажирського терміналу і злітно-посадкової смуги місцевого аеропорту, а також пообіцяв почати будувати новий термінал, але й цього не зробив.
Володимир БурякФото з відкритих джерел

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк не впорався одразу з двома обіцянками, що стосувались оновлення місцевого аеропорту.

Такі результати моніторингу відповідальності запорізького мера представляє «Слово і Діло».

Зокрема, ще в лютому минулого року від пообіцяв, що до кінця 2016-го за кошти міського бюджету буде проведений поточний ремонт пасажирського терміналу та злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

Однак коли «Слово і Діло» вирішило перевірити виконання цього зобов’язання, виявилося, що завершення робіт заплановане лише на серпень 2017 року – про це порталу повідомили у виконкомі Запорізької міської ради. Більше того, розпочалися вони лише в листопаді.

Пізніше, наприкінці червня, Буряк заявив про намір розпочати будівництво нового терміналу летовища. Дедлайн початку будівництва – також кінець поточного, тобто 2016-го, року. Як повідомив мер, на той момент уже була підготована концепція будівництва терміналу, пропускна здатність якого мала би скласти 400 людей на годину.

Проте і тут не склалося. Тим же листом працівники мерії повідомили порталу: станом на кінець грудня 2016 року проектні роботи з будівництва нового пасажирського терміналу проходили державну експертизу. Розпочати роботи планується у 2017 році.

Отже до досьє Володимира Буряка додаються ще дві невиконані обіцянки. Загалом їх у нього вже 9. Ще 4 зареєстрованих «Словом і Ділом» обіцянки мер Запоріжжя виконав. У рейтингу відповідальності міських голів обласних центрів України він посідає невисоке 21-ше місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: