Гройсман похвалився зростанням митних надходжень у 2016 році

Читать на русском
Митні надходження в 2016 році порівняно з 2015 роком зросли на 16 відсотків – до 235 млрд грн. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
Володимир ГройсманФото: УНІАН

Митні надходження в 2016 році порівняно з 2015 роком зросли на 16% – до 235 млрд грн.

Про це у Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло».

«Можу повідомити про перші такі результати – понад 235 мільярдів (гривень – Ред.) за 2016 рік, що на 8% більше, ніж було заплановано, і на 16% більше, ніж за попередній рік. 18 мільярдів гривень додатково до плану – немаленька сума, особливо якщо її перерахувати в зарплати й пенсії для людей», – написав прем'єр.

Він також нагадав, що одним із питань, за вирішення якого взявся уряд минулого року, є наведення ладу на митниці.

Податківці зібрали рекордний ПДВ в історії УкраїниСпівробітниками Державної фіскальної служби України в грудні зібраний рекордний розмір податку на додану вартість в історії України – 16,5 млрд грн.

«Основне наше завдання – збільшення надходжень до Державного бюджету. Можна багато й красиво говорити, але результат – це коли до Бюджету надходять додаткові кошти, які раніше осідали в кишенях контрабандистів і нечистих на руку митників», – пише Гройсман.

Прем'єр також повідомив, що на наступний рік уряд заклав у Бюджеті можливість спрямовувати частину коштів від перевиконання планів на митниці на її технічну модернізацію, що дасть змогу закупити сканери, інше технічне обладнання, програмне забезпечення.

Нагадаємо, раніше Гройсман говорив, що реформу української митниці потрібно запустити з 1 січня 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: