У ДФС хочуть проводити розмитнення авто з іноземною реєстрацією в розстрочку

Читать на русском
Власникам буде запропоновано сплачувати по 0,25 відсотка від усіх необхідних митних платежів за розмитнення автомобіля на місяць.

Державна фіскальна служба (ДФС) пропонує власникам авто з іноземною реєстрацією пройти процедуру розмитнення в кредит на 33 роки, плати за який не буде.

Про це заявив заступник директора департаменту організації митного контролю ДФС Євген Сафонов у інтерв'ю «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Власникам машин з іноземною реєстрацією буде запропоновано сплачувати по 0,25% від усіх необхідних митних платежів за розмитнення автомобіля на місяць. Це дасть безпроцентну розстрочку зі сплати митних платежів на 33,3 року», – сказав він.

Щоб скористатися новим пільговим режимом необхідним є виконання наступних критеріїв:

  • автомобіль має стояти на обліку в іншій державі;

  • громадянин України заїжджає в країну з техпаспортом на такий автомобіль. Але не уточнюється, чи має він бути власником, або достатньо довіреності;

  • громадянин України заповнює декларацію, де оформлює транспортний засіб у режимі тимчасового ввезення із зобов'язаннями сплачувати певний відсоток від необхідних митних платежів на місяць.

Податки, мита та прибуток: бюджетно-податкові зміни. Оцінка експертаЕксперт розповів, як вплинуть зміни до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів на економічну ситуацію та бізнес-клімат.

Відзначимо, що сьогодні власники таких автомобілів змушені кожні п'ять днів перетинати на машині кордон України. В ДФС пропонують у законодавчому полі перевести такі автомобілі з транзитного режиму в режим тимчасового ввезення. Надалі власникам таким автомобілів вже не потрібно буде так часто перетинати кордон.

Як повідомлялося раніше, в Україні касові апарати можуть замінити планшетами та смартфонами.

Також між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки була підписана угода про взаємну допомогу між митними адміністраціями, що дозволить обмінюватися інформацією про законність зарубіжних операцій і виявляти порушення на митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: