ПАРЄ хоче змусити Україну провести вибори на окупованій території – ЗМІ

Читать на русском
ПАРЄ готується вимагати від України парламентських виборів на окупованій території. Асамблея підтримала одну з поправок, запропоновану проросійськими депутатами.

ПАРЄ готується вимагати від України парламентських виборів на окупованій території.

Про це «Європейській правді» повідомили декілька депутатів, що брали участь у закритому засіданні комітету, пише «Слово і Діло».

Зокрема, Асамблея підтримала одну з поправок, запропоновану проросійськими депутатами з ліворадикальних партій, про недопредставленість у Верховній Раді депутатів від східноукраїнських регіонів.

Натомість Аксель Фішер (Німеччина, Європейська народна партія) з голосу запропонував доповнити документ пунктом про необхідність виборів до Верховної Ради на територіях, неконтрольованих Україною. Моніторинговий комітет підтримав дану пропозицію.

Тука розповів, коли пройдуть вибори на окупованому ДонбасіЗаступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука назвав приблизну дату виборів на окупованих територіях.

Під час засідання відбулася емоційна дискусія українських депутатів із Фішером щодо цієї поправки, під час якої вони просили доповідача відмовитися від неї, проте той ухилився від прямої відповіді.

Нагадаємо, днями ПАРЄ знову очолив проросійський політик Педро Аграмунт, а РФ не братиме участь у засіданнях Асамблеї протягом року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: