На північному сході Польщі спалахнули вуличні заворушення через мігрантів

Читать на русском
Вбивство громадянина Польщі мігрантом з Тунісу викликало серйозні вуличні заворушення на північному сході Польщі, затримані 28 осіб.
Фото: www.pap.pl

В ході вуличних протистоянь у польському місті Елк, викликаних вбивством мігрантом із Тунісу 21-річного поляка, затримані 28 осіб.

Серед затриманих – як поляки, так і іноземні громадяни, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Polska Agencja Pracowa.

Відомо, що 21-річний поляк на ім'я Данель загинув 31 грудня. На його тілі були виявлені дві колоті рани – ймовірно, ножові. Підозра у вбивстві пред'явлена громадянину Тунісу.

Як встановило слідство, жертва прийшла до місцевого ресторану Prince Kebab, замовила дві пляшки спиртного й пішла, не розплатившись. Після того, як тунісець кинувся навздогін за місцевим жителем, біля ресторану зав'язалася бійка. Відомо також, що супутник Данеля кинув у двері закладу петарду.

Підтримка влади в Польщі зросла на тлі протестів опозиції – ЗМІОстанні протести польської опозиції призвели до того, що підтримка нинішньої влади серед населення збільшилася.

Після трагічного фіналу ймовірний вбивця, а також громадяни Алжиру й Марокко були затримані поліцією. 1 січня біля ресторану зібралися сотні жителів Елка, деякі з них розбили вітрину закладу та знищили його майно. 2 січня в польській поліції повідомили про те, що ситуація взята під контроль, заарештовані 28 осіб, 4 з яких – співробітники ресторану.

Всі винні в вуличних сутичках, за словами міністра внутрішніх справ країни Маріуша Блащака, понесуть суворе покарання.

Нагадаємо, 11 листопада невідомі у Варшаві демонстративно спалили український прапор. Пізніше Павло Клімкін запевнив, що польська сторона розслідує цей інцидент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: