Справа Сущенко: РФ потрібні ті, кого можна «завербувати» – експерт

Читать на русском
Політолог проаналізував ситуацію з утриманням Сущенко та припустив, що Росія могла «завербувати» українського журналіста.

Політолог Володимир Фесенко припускає, що Росія намагається вербувати тих, у кого є зв'язок з армією і Сущенко, міг якраз потрапити під цю категорію.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

«Я думаю, що це не тільки провокація, а ще спроби завербувати. Я чув від наших офіційних осіб, що за останній рік почастішали випадки, коли намагаються вербувати тих, у кого є зв'язок з армією. У Сущенко є військова освіта, а Панов воював», - розповів він.

Врятувати полоненого Сущенка: який сигнал дає Україні Кремль?Затримання українського журналіста стало черговим свідченням відвертого порушення Росією всіх норм міжнародного права. Та головне питання: як надалі Україна зможе захистити права своїх громадян та гарантувати безпеку під час відвідин РФ?

Росія шукає ті чи інші особливості біографії, які відповідають її вимогам, тих людей і намагається завербувати.

«Явно зараз росіяни пішли на загострення відносин не тільки з нами, але й з Америкою, і тому тут є певна провокація, а ось які наміри, ми зрозуміємо в найближчі дні», - вважає експерт.

Як відомо, російський консул не з'явився в МЗС України після його виклику з метою пояснення причин недопуску консулів України до Сущенко.

Нагадаємо, на початку жовтня в Москві затримали українського журналіста Романа Сущенко. У ФСБ стверджують, що Сущенко - полковник української розвідки, в Україні це заперечують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: